In ‘De Goede Dood’ mag u bijna een half etmaal ongegeneerd binnenkijken bij Bernard Keller en zijn meer dan dierbare naaste relaties.

Bernhard heeft terminale longkanker en heeft zijn huisarts (tevens huisvriend) Robert, hoewel deze er eigenlijk mee wilde stoppen vanwege knagende twijfels, bereid gevonden euthanasie uit te voeren. Zijn twee broers, Michael, die uit China is overgekomen en Ruben, die autistisch is en waarvan het de vraag is of het bijwonen van de euthanasie niet te heftig voor hem is en zijn dochter Sam komen hem en zijn partner Hannah hiervoor vanaf de dag voor de euthanasie opzoeken om afscheid te nemen en het onvermijdelijke mee te maken.

Er worden twijfels uitgesproken of Bernhard het echt wil of dat hij ertoe is aangezet, en of de erfenis daarbij een rol zou kunnen hebben gespeeld. Ook wordt voorgesteld de euthanasie uit te stellen, al is het maar tot later op de dag maar dat wordt door Robert, mede namens Bernhard afgewezen. Na een intensieve tijd waarin gehuild, gelachen, gedanst, gedronken en gedeeld wordt, vindt er toch een waardige euthanasie plaats met twee injecties, één voor verdoving en één om het sterven te bewerkstelligen.

Zuiden Z.

Henk van Hees 
Bernard Keller, journalist en terminaal longkankerpatiënt
Jurgen Scheffer 
Michael Keller, zakenman en jongere broer van Bernard
Wilco Bevers
Ruben Keller, jongste broer van Bernard
Daniëlle van Leest
Sam Keller, dochter van Bernard
José Govers 
Hannah, geliefde van Bernard, ex-geliefde van Michael
Berry Reijnen
Robert, huisvriend en dokter van Bernard

Regie

Peter van Aar, schrijver en vormgever van o.a. de muziektheater-producties In de basis, Draadje los…, Marquant Piquant, Mensch Maria, Tussen Hoop en Stenen, 100 op een hoop! en de indrukwekkende opera De Bende van Oss, stond garant voor een sterk staaltje (spel)regie in, en een reizend ontwerp van deze indrukwekkende tragikomedie. Waarheidsgetrouw spel maakt dat deze voorstelling je raakt tot in de haarvaten van je vezels en het diepst van je ziel.

Productie

Stichting TheaterStof. o.l.v. Dorette Ploegmakers